Over mij

creatief structuur aanbrengen visualiseren faciliteren helikopterview praktisch communicatief vaardig enthousiast prikkelend verfrissend betrouwbaar deskundig inspirerend brede organisatieadviseur bestuurlijk sensitief

Gerti Brevink-Grouve

Sinds 1998 heb ik veel bedrijven en publieke organisaties van binnen gezien. Tot 2006 in de rol van accountant en interimadviseur. In die tijd heb ik vooral voor grote en beursgenoteerde ondernemingen gewerkt. Af en toe ook voor een publieke organisatie, zoals een ziekenhuis en diverse gemeenten en onderwijsinstellingen. In 2006 heb ik besloten uit deze wereld te stappen. Ik vond mijn toegevoegde waarde vanuit de rol van accountant te beperkt…of eigenlijk nihil. Ik kon de ideeën die ik had niet kwijt en ik moest me vooral met dossiervulling en regels bezighouden. Daarom heb ik besloten ‘aan de andere kant van de tafel’ te gaan zitten.

Vanaf 2006 heb ik voornamelijk in concerncontrollers- en managementrollen gewerkt voor onder andere de gemeente Haaksbergen, Winterswijk en Hengelo.

De lokale overheid spreekt me aan vanwege de politiek/bestuurlijke dimensie. Die maakt het interessant, omdat deze dimensie niet altijd rationeel is. Het zet me aan het denken en daagt me uit om de verbinding met de samenleving te maken of te houden. Daartoe zijn gemeenten immers op aard, toch?

De afgelopen jaren heb ik veel te maken gehad met ontwikkel- en veranderingstrajecten. Het viel me op, dat deze veelal niet slagen en (of is het: omdat) dat betrokkenen niet altijd hetzelfde beeld hebben. Na een aantal aha-erlebnissen heb ik begin 2018 de Ingrediënten voor Effectief Samenwerken® ontwikkeld. De ingrediënten zijn op zichzelf niet revolutionair. Ik verwacht wel, dat ze je inspiratie geven door de logische samenhang en de gedachte van een goed gesprek in heldere taal. In ieder geval helpen ze mij nog elke dag om overzicht en structuur aan te brengen in mijn werk. Op deze manier kan ik me samen met collega’s op nuttige thema’s richten en stappen zetten die ècht impact hebben.

Om een breder publiek te bereiken en vanuit mijn visie een bijdrage te leveren aan de lokale overheid, heb ik eind 2018 besloten mijn dienstverband bij de gemeente Hengelo te beëindigen. Vanuit Public Connect ondersteun en adviseer ik lokale overheden bij organisatievraagstukken. Dat kan op verschillende thema’s, organisatiebreed en specifiek (concern- en businesscontrol). Daarnaast verzorg ik in samenwerking met Finolia regelmatig inspiratiesessies en trainingen om collega-ambtenaren te inspireren en uit te dagen op een andere manier naar hun werk te kijken.

Specialisme & Signatuur

 Specialisme

 • Organisatieontwikkeling
 • Strategievorming
 • Concern- en Businesscontrol
 • Planning & Control

 

 Signatuur

 If it ain’t fun, it won’t get done

 • Interactieve en innovatieve werkvormen
 • Visualisatie
 • Design Thinking

Ervaring & Kennis

Ervaring

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en bij de lokale overheid. In deze jaren heb ik voor grote en beursgenoteerde ondernemingen, het MKB, maar ook voor gemeenten mogen werken. Omdat ik in verschillende functies heb gewerkt heb ik veel facetten van organisaties gezien en ervaren.

Kennis

Ik breng een stevige theoretische basis in vanuit mijn opleiding tot registeraccountant (NIVRA Nyenrode). Daarnaast heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van:

 • Leiderschap
 • Communicatie
 • Innovatie & Creativiteit
 • Visualiseren & Presenteren
 • Presentatietechnieken
 • Lean 
 • Design Thinking

Wil je van gedachten wisselen of heb je een vraag?
06 52 63 49 28 info@public-connect.nl

Contact opnemen
Public Connect